Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

 
Μυρωδάτα μπισκότα βανίλιας με επικάλυψη ζαχαρόπαστας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 φλιτζάνι μαλακό φρέσκο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά-1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις. Αναμιγνύετε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, το 1 αυγό, το κροκάδι από το άλλο αυγό και 1 βανίλια. Προσθέτετε στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας γάλα και σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν,ενώ ανακατεύετε την ζύμη με κουτάλι ή την αφήνετε να χτυπηθεί στο μίξερ στην χαμηλότερη ταχύτητα. Προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας η ζύμη και να πλάθετε εύκολα. Τη ζυμώνετε ελαφρά και την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη για 2 ή και περισσότερες ώρες(μπορείτε να κάνετε την ζύμη και από το προηγούμενο βράδυ για να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα). Βάζετε μεγάλα κομμάτια ζύμης ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα και τα ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2/3 του εκατοστού περίπου. Τα κόβετε σε κούπ-πατ σε διάφορα σχήματα. Τα σηκώνετε ένα-ένα με σπάτουλα και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Τα βάζετε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου(να μην πάρουν πολύ χρώμα στο ψήσιμο γιατί όταν βγούνε και κρυώσουν θα σφίξουν). Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα στολίσετε με ζαχαρόπαστα πριν τα βάλετε στον φούρνο αλείψτε τα ελαφρώς με το ασπράδι που έχει μείνει από το δεύτερο αυγό και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη.

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Την συνταγή της ζαχαρόπαστας την βρήκα στο site ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ.
1 κιλό ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (θα την βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 βανίλια
5 κουταλιές της σούπας νερό
1 1/2 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη βρώσιμη (υπάρχει στα φαρμακεία αρκεί να πείτε ότι την θέλετε για γλυκό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την άχνη σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί και κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και την ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε επίσης την γλυκόζη και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Όταν λιώσει και η γλυκόζη ρίχνουμε το σιρόπι στο κέντρο της άχνης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι γιατί καίει. Μόλις κρυώσει ζυμώνουμε με τα χέρια για να πάρει σχεδόν όλη την άχνη και να μην κολλάει. Μόλις τελειώσουμε αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ντουλάπι. (Εάν σας σκληρύνει και δεν μπορείτε να την πλάσετε ζεστάνετε την στον φούρνο μικροκυμάτων για λιγότερο από μισό λεπτό). Εάν θέλετε να την χρωματίσετε ρίξτε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώστε πάρα πολύ καλά. Αναλόγως πόσα χρώματα θέλετε να κάνετε σε τόσα μέρη θα κόψετε την ζαχαρόπαστα. Για να φτιάξετε σχήματα ρίξτε άχνη επάνω σε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετήστε την ζαχαρόπαστα, ανοίξτε την σε φύλλο(η άχνη βοηθάει να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα επάνω στην επιφάνεια και να την δουλεύετε πιο εύκολα), με τα κούπ-πατ που φτιάξατε τα μπισκότα κόψτε και τα σχέδια της ζαχαρόπαστας. Για να τα κολλήσετε επάνω στα μπισκότα θα φτιάξετε μια ''κόλλα'' με άχνη(περίπου ένα μικρο φλιτζανάκι) και λίγες σταγόνες νερό. Περνάτε την ''κόλλα'' επάνω από τα μπισκότα κ κολλάτε το σχέδιο της ζαχαρόπαστας.
Αυτά που έφτιαξα εγώ είναι κ με τα τρία μεγέθη κούπ-πατ και έχω κολλήσει το ένα πάνω στο άλλο. Ότι χρωματιστή ζαχαρόπαστα μου είχε μείνει τα ανακάτεψα όλα μαζί και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.









Θα χαρώ πολύ να δω και τις δικές σας δημιουργίες. ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ:http://mairywithlove.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: