Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ ΤΡΙΧΡΩΜΟ

 
Αφράτο και εντυπωσιακό κέικ. Η βασική συνταγή του κέικ είναι η ίδια χωρίς όμως το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χωρίζετε το μείγμα σε δύο μέρη αντί για τρία.

ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
2 βανίλιες
250γρ. ζάχαρη
250ml. ηλιέλαιο
2-3 κουταλιές κακάο
250ml. Sprite ή πορτοκαλάδα
4-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(αν βάλετε απλό αλεύρι ρίξτε και 3 κουταλάκια μπέικιν)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν σχεδόν 5'. Ρίχνουμε στο μείγμα μας τμηματικά και εναλλάξ το αλεύρι, την sprite ή την πορτοκαλάδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο και το χρώμα. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά με το μίξερ στην δυνατή  ταχύτητα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε  το κακάο και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο ρίχνουμε το χρώμα και ανακατεύουμε πολύ καλά και το τρίτο το αφήνουμε όπως έχει. Βουτυρώνουμε την μια φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στην μέση. Ρίχνουμε 2 κουταλιές στο κέντρο της φόρμας από το μείγμα κακάο. Ακριβώς στο κέντρο επάνω από το κακάο ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα με το χρώμα και από πάνω ξανά 2 κουταλιές από το άσπρο μείγμα.

Συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα μείγματα εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν. Όταν τελειώσουμε η ζύμη μας θα φαίνεται κάπως έτσι.....



Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50'. (Μην ξεχάσετε να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα πριν το βγάλετε. Αν μείνει ζύμη πάνω στην οδοντογλυφίδα αφήστε το λίγα λεπτά ακόμα να ψηθεί).


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: