Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Νηστίσιμα κουλουράκια

νηστίσιμα κουλουράκια 


Υλικά
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
¾ της κούπας λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα κόκκινο κρασί γλυκό
1 κ.γ μαγειρική σόδα σε σκόνη
3 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
2 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τη σόδα με το πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Τέλος προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ομοιόμορφη και να μην κολλάει στο χέρι.
Πλάθουμε σε κουλούρια σε ίδιο μέγεθος και πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί, πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Αλείφουμε τα κουλούρια με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
πηγή...http://www.foodzine.gr/home/752206085900.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: