Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ



Μια δοκιμασμενη συνταγη ζαχαροπαστας για εντυπωσιακες δημιουργιες!


Αυτή η συνταγη ζαχαροπαστας θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια πετυχημένη ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσετε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις τούρτες και τα cupcakes σας! 

Υλικά για τη συνταγη ζαχαροπαστας



  • 1 kg καλής ποιότητας ζάχαρη άχνη 
  • 20 gr ζελατίνη σε σκόνη (θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super markets)
  • 1 1/2 κ.γ. βρώσιμη γλυκερίνη (θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής ή στο διαδίκτυο)
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1/2 κούπας γλυκόζη
  • 2-3 βανίλιες σε σκόνη 
Εκτέλεση
Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
 Προσθέστε τη γλυκόζη και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
 Μόλις διαλυθεί η γλυκόζη ( το μείγμα θα γίνει σαν σιρόπι αλλά δεν θα πρέπει να βράσει), προσθέστε τη γλυκερίνη και κατεβάστε αμέσως από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα 2/3 της ζάχαρης άχνης και προσθέστε τις βανίλιες. Κάντε μια λακκούβα στη μέση της άχνης και ρίξτε μέσα το ζεστό μείγμα.
 Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.Συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη.Προσθέτετε σταδιακά ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι.Όταν πλέον δεν μπορείτε να συνεχίσετε το ανακάτεμα με το κουτάλι, αρχίζετε να ζυμώνετε την πάστα με τα χέρια. Συνεχίζετε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη μέχρις ότου η ζαχαρόπαστα δεν θα κολλάει πλέον στα χέρια σας. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ζελατίνη σε φύλλα και όχι σε σκόνη, θα χρειαστείτε περισσότερη ζάχαρη άχνη από αυτή που σας προτείναμε στην αρχή της συνταγής.
  • Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη ζαχαρόπαστα, ρίξτε στον πάγκο λίγο κορν φλάουερ για να την ξαναζυμώσετε και για να την ανοίξετε σε φύλλο (αν έχει σκληρύνει υπερβολικά μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα). Μη χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη. Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη, αυτή θα ενσωματωθεί στη ζαχαρόπαστα και έτσι η τελευταία θα σκληρύνει και θα χάσει την ελαστικότητά της. Αντίθετα το κορν φλάουρ και δεν θα αφήσει τη ζαχαρόπαστα να κολλήσει στον πάγκο ή στον πλάστη, και θα της δώσει μια βελούδινη υφή.
  • Αν θέλετε να χρωματίσετε τη ζαχαρόπαστα χρησιμοποιήστε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και όχι υγρά χρώματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ....: http://genethlia.gr/syntagh-zaxaropastas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: