Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΣΟΥΦΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΗΛΑ

 
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ:
• 300 γρ. μήλα
• 80 γρ. μπισκότα πτι μπερ
• 1 αυγό
• Μια κουταλιά φρουκτόζη
• Μισό ποτήρι άπαχο γάλα
• Μια πρέζα μπέικιν παουντερ
• Ξύσμα λεμονιού
• Βανίλια, βούτυρο για το σκεύος  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε τα σε λεπτές φέτες, βράστε τις για 15 λεπτά με λίγο νερό και βανίλια και αφήστε τις να κρυώσουν.
Χτυπήστε το κρόκο με τη φρουκτόζη, προσθέστε τα μήλα, τα μπισκότα αλεσμένα, το γάλα, το ξύσμα και προσεκτικά το ασπράδι χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα, όπου θα προσθέσετε το μπέικιν παουντερ. Μοιράστε το μείγμα σε 2 φορμάκια που έχετε αλείψει με βούτυρο και ψήστε τα σουφλεδάκια για περίπου 20 λεπτά σε μπεν μαρι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C και… …ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ!
  πηγή...http://cook-os.efthimia.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%B5%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: