Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλια

Millefeuille--me-afrati-krema-vanilia



Αφράτο και νόστιμο μιλφέιγ απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στον αέρα, για 10΄. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170οCκαι συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το ½ από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη βανίλια, αφού πρώτα τη χαράξουμε κατά μήκος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Αφαιρούμε τη βανίλια και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνουμε τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο γάλα. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα. Τη βάζουμε σε μπολ φαρδύ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Ξαναχτυπάμε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας (να ενωθούν) απαλά με σπάτουλα. Κόβουμε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το ½ της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Καλό είναι να στήνουμε το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίζουν τα μπισκότα. Επίσης, να αποφεύγουμε να το βάζουμε στο ψυγείο για τον ίδιο λόγο.
....................................


πηγή   ..:http://www.argiro.gr/recipes/%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%86%CE%AD%CE%B9%CE%B3-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: